...értéket képvisel, értéket teremt

MŰANYAG AJTÓK, ABLAKOK

HORIZONT PENTA PLUS 7 kamrás profilrendszerek

  • REDŐNY,
  • SZÚNYOGHÁLÓ,
  • BELTÉRI
  • ÉS KÜLTÉRI
  • ÁRNYÉKOLÓK,
  • HARMÓNIKAJTÓ

Pesti régió: Budapest, Szentendre, Visegrád, Budakalász, Pomáz, Dunakeszi és környéke

Szabolcs-Szatmár-Beregi régió: Vásárosnamény, Kisvárda, Fehérgyarmat és környéke

A LIMAKER KFT gyártói képviselete

Bejárati ajtók

HORIZONT PS R penta 

A rendszer műszaki jellemzése
A HORIZONT PS R penta ajtórendszer konstrukciólag öt légkamrás profilnak lett tervezve
ütköző tömítéssel. A fő profilok beépítési mélysége 75 mm a szárnynál 80 mm. Mind a két alaplista használatánál a üvegezés 24mm és 40 mm szélességben történhet.
A HORIZONT PS R penta profilrendszernél egyforma merevítőket lehet használni, a feltételek betartásánál a merevítőkkel kapcsolatban. Ha esetleg az előírt merevítők más merevítőkkel lesznek helyettesítve, ebben az esetben megkell felelni az előírásokkal, a statikai nyomással és a formája, mérete nem befolyásolhatja a már késztermék minőségét.
A HORIZONT PS R penta profilrendszerek el vannak látva 16 mm "euronúttal". A tok és szárny közti távolság mérete 12 mm. Az euronút 13 mm-re van behelyezve a tokhoz viszonyítva. Ezek az univerzális méretek lehetővé teszik bármely európai vasalat használatát. A vasalási nút közelebb került az ablakszárny közepe felé és ez ellenállóvá teszi az ablakot az esetleges betörések ellen.
A további kiegészítők a HORIZONT PS R penta profilrendszer használatánál a sorolók, forrasztható sarkok stb., az ebben a katalógusban felsoroltak, úgymint az egyes technológiák meg kell, hogy egyezzenek a HORIZONT PS R penta feldolgozói számára. A nem megfelelő kiegészítők használata, amik nincsenek kipróbálva, befolyásolhatják a végtermék minőségét. Ha mégis a feldolgozó e mellett dönt, szükséges a változásokat átkonzultálni a HORIZONT PS R penta gyártójával.
Az alapanyag tulajdonsága A HORIZONT PS R penta ajtó rendszer az EN 12 608 európai norma szerint gyártott.

http://www.limaker.hu/ablak/ps_small.jpg

 

 

AJTÓPANELEK ÉS KIEGÉSZÍTŐK

A beilleszthető ajtópanelek a legkülönbözőbb méretekben, színekben, stílusokban és formákban választhatók, de az ajtók akár osztózással és üvegezéssel is rendelhetőek.

 

 

A VASALATOK

A profilok alkalmasak a kereskedelmi forgalomban kapható valamennyi vasalatrendszer felszerelésére. Ez által a HORIZONT PS R penta bejárati ajtók normál és speciális kivitelben is előállíthatóak. Az extrákhoz tartoznak a különféle pánikzárak, ajtónyitók és ajtómozgatók. Aki különleges biztonságra törekszik, felszerelheti bejárati ajtaját igényesebb zártechnikával is. Külön kívánság esetén betörésbiztos ajtó is készíthető a DIN 18103 szabvány szerint.

 

 

A KÜSZÖB

A 55 és 18 mm magas sima alumínium küszöbök termikus szigetelésük miatt jó hőszigetelési értékeket mutatnak, és megfelelnek a kerekesszékekkel közlekedő emberek igényei szerinti kiépítésének. A szárny és a küszöb között különleges, időt álló gumitömítés található, amely a sarkainál külön megerősített, sarokforgó kiegészítő tömítésekkel van ellátva a zúduló eső elleni védelem érdekében. Igény szerint toldható bármilyen toktoldóval, ha az ajtónál kihagyott méret mélyebben van mint a padlószint.

 

 

A SAROKMEREVÍTÉS

A HORIZONT PS R penta bejárati ajtók profiljai belső fémmerevítőkkel vannak felszerelve. A szélesség és a magasság tartósságáról és stabilitásáról a 2,5 mm falvastagságú tűzi horganyzott acélmerevítések gondoskodnak, a sarkoknál pedig egyedi öntött cink sarokmerevítő elem biztosítja az ajtót a deformálódás és csavarodás ellen.

 

TÖBBSZÖRÖS BIZTONSÁG

Extra szigetelés - extra biztonság. A biztonság fokozása érdekében bármilyen biztonsági, kiegészítő vasalat vagy zárrendszer problémamentesen felszerelhető, és így a betörés elleni védelem megoldható.

 

HŐSZIGETELÉS

A HORIZONT PS R penta bejárati ajtók megfelelnek az energiatakarékossági előírásoknak.

 

NYITÁSI VÁLTOZATOK

A HORIZONT PS R penta bejárati ajtók készülhetnek befelé, illetve kifelé nyitható kivitelben is. A háztulajdonosok kívánsága szerint készíthetőek oldal-, illetve felülvilágítóval kiegészítve, különféle osztózással, kazettázással vagy üvegezéssel és ezek variációival is. A normál ablakokon és ajtókon kívül a rendszer lehetővé teszi emelő-, tolórendszerek, harmónikaajtók, télikertek, portálok és függönyfalak valamint redőnyök gyártását is.

 

SZAVATOSSÁG

A HORIZONT PS R penta profilok fokozottan ütésálló PVC-ből készülnek, a legújabb technikai ismeretek és gyártási technológiák alkalmazásával. Felhasználó- és környezetbarát termékek, és teljes mértékben újrahasznosíthatóak.
A szállítási időtől számított tíz éven belül költségmentesen biztosítjuk a profilok cseréjét a gyártástól származó hibák esetében.